Hälytysosasto

Rovaniemen VPK:n Hälytysosasto kokoontuu harjoituksiin torstaisin kello 18.00 Rovaniemen Pelastuslaitoksen keskuspaloasemalla osoitteessa:
Koskikatu 61

96100 Rovaniemi

Viikkoharjoitusten lisäksi muutaman kerran vuodessa järjestetään yhteistoimintaharjoituksia lähialueen vapaapalokuntien kanssa. Nämä harjoitukset eivät näy varsinaisessa harjoitusohjelmassa, mutta osallistumalla säännöllisesti viikkoharjoituksiin ei voi välttyä tietämästä koska tällaisia harjoituksia järjestetään. Viikkoharjoituksiin osallistumisen alaikäraja on 16v. Ikäraja on työntekijän vakuutus ym. syistä ehdoton.

Hälytystehtäviin voivat osallistua ne hälytysosaston 18 vuotta täyttäneet jäsenet, jotka ovat vähintään suorittaneet viikkoharjoituksissa perehdyttämisen ja osallistuneet vähintään 50% viimeisen puolivuotiskauden aikana järjestetyistä harjoituksista, sekä suorittaneet hyväksytysti sammutustyökurssin, sekä omaavat riittävän henkisen ja fyysisen kunnon palo- ja pelastustoimintaan.

Poikkeusluvan vähäisempään harjoitusmäärään varusmiespalveluksen, raskauden tai muun vastaavan syyn vuoksi voi erivapaudellaan myöntää VPK:n päällikkö.

Kursseille osallistuminen on maksutonta ja hälytysosaston harjoituksista maksetaan koulutustason mukainen harjoituskorvaus. Toiminta hälytysosastossa sopii yhtä hyvin niin miehille kuinnaisillekin, jotka ovat valmiita kantamaan kortensa kekoon silloin kun vapaaehtoista palo- tai pelastustoimintaa tarvitaan.

 

 

Kiinnostuitko?

Mitäs vielä vitkastelet? Harjoitukset ovat torstaisin klo 18.00 Koskikadun keskuspaloasemalla. Tulehan pyörähtämään!

Poikkeuksen harjoituskalenteriin tekevät helatorstai joka on luonnollisesti vapaapäivä, sekä lisäksi Joulun ja uudenvuoden välinen aika ja lisäksi ajanjakso joka alkaa Juhannuksena ja päättyy heinäkuun lopussa. Em. ajankohtina ei siis pidetä harjoituksia. Hälytysvalmiutta pidetään sen sijaan yllä kaikkina aikoina kalenterista riippumatta.

Rovaniemen VPK:n yhteystiedot