Hälytysosasto

Rovaniemen VPK:n hälytysosasto toimii Lapin pelastuslaitoksen alaisena sopimuspalokuntana. Hälytysosastoon kuuluu tällä hetkellä 25 aktiivista jäsentä, joista 17 ovat hälytyskelpoisia. Toimintakyvyn ylläpitämiseksi taitoja harjoitellaan säännöllisesti viikoittaisissa harjoituksissa. Lisäksi vuoden aikana pidetään yhteisharjoituksia alueen muiden palokuntien ja toimijoiden kanssa. Jokainen hälytysosaston jäsen suorittaa myös toimintakykytestin vuosittain.

Hälytysosaston hälytysvalmius on 10 minuuttia vahvuudella 1+3. Hälytyksiin osallistuminen perustuu vapaaehtoisuuteen, joten jäsenet eivät päivystä paloasemalla vaan hälytyksille saavutaan vapaa-ajalta. Hälytykset tulevat Secapp-sovelluksen kautta ja tekstiviestillä. Hälytyskelpoisuuden saavuttaa kun on käynyt vähintään pelastustoiminnan peruskurssin, suorittanut toiminnallisen paineilmalaite-testin ja on 18 vuotta täyttänyt henkilö. Hälytysosaston harjoituksiin voi kuitenkin osallistua jo 16-vuotiaana.

Hälytysosasto harjoittelee torstaisin kello 18–20 Rovaniemen pääpaloasemalla, Koskikatu 61

Hälytysosasto lukuina

21

Hälytykset

25

Jäsentä

32%

Naisia

34

Keski-ikä

Harjoituskalenteri


Hälytysosasto harjoittelee torstaisin klo 18-20.

Kevään 2023 aikana Rovaniemen VPK harjoittelee kerraten perustaitoja, sekä valmistautuu loppukeväästä toteutuvaan suureen rakennuspaloharjoitukseen.